Type: Video

Zato kreni drugom stranom, jablane, kreni…

Previše ljudi ŽELI umjesto da ČINI. Ako sigurna cesta vodi k žaljenju za neučinjenim, zašto ne odaberemo PUT koji ima više rizika, ali nosi i veću nagradu? Na kraju, život je ili fantastična avantura ili jedno veliko ništa…

More

Kleiner Priel HnF 01.10.2016.

Totes Gebirge je naziv skupine planina u gornjoj Austriji koje čine dio sjevernih vapnenačkih Alpi, a nalaze se između Salzkammergut i Ennstaler Alpi. Ime lanca (Totes Gebirge = mrtvo gorje) se vjerojatno odnosi na očigledan nedostatak vegetacije na tom predjelu, što čini čitavu sliku još impozantnijom. Područje u naravi čini velika krška zaravan sa strmim stranama, te nekoliko planinskih vrhova iznad 2000 metara. Iako je najviša točka vrh Großer Priel sa svojih 2515 metara, naš cilj, zahvaljujući Frenkiju, ovog puta bio je njegov manji brat, Kleiner Priel 2136m. (više…)

More

Ajmo na sjeveroistok

Krajem srpnja, usred doba godišnjih odmora, prometnih gužvi, smjena turista i raznoraznih umišljenih Fitipaldija po cestama, teško je pronaći destinaciju za vikend odmor, a da to se to ne svede na više vožnje nego uživanja. Ipak, čini se da smo proteklog vikenda uspješno doskočili tom problemu odabravši pravac i destinaciju suprotnu većini, barem koliko smo prema prometu iz suprotnog smjera mogli zaključiti. (više…)

More

A higher place

Mačke osjećaju prirodnu privlačnost penjanja na visoka mjesta. Ne samo na drveće, nego i na krovove kuća ili zgrada. Čak sam negdje čitao da se iz te ovisnosti za visinom razvio i sindrom, nešto tipa kad odu previsoko pa se preračunaju (prilikom lova na ptice, ili ako zaspe na rubu) i strmoglave pod utjecajem gravitacije. (više…)

More

Meru – documentary

Potaknut bubom koju mi je Frenki stavio u uho (hvala bro!), u nedjelju sam pogledao zbilja odličan i nesvakidašnje režiran dokumentarac Jimmya China o prvenstvenom usponu na centralni vrh Merua rutom peraje morskog psa (Shark’s Fin route). Ta ruta ima reputaciju jedne od najtežih na svijetu pa ne čudi da je nakon niza neuspjelih pokušaja prvi put ispenjana tek u listopadu 2011. godine. (više…)

More

Wake up!

You know the day destroys the night
Night divides the day
Tried to run
Tried to hide
Break on through to the other side
Break on through to the other side
Break on through to the other side, yeah….

(više…)

More